Ученическият стадион няма да бъде затварян - Телевизия Шумен

Ученическият стадион няма да бъде затварян през юли и ще продължи да се ползва за тренировки. Това заявиха от общинското предприятие “Общински жилища и имоти” (ОЖИ). Поводът беше докладна записка, според която от ОЖИ са уведомили треньорите, че съоръжението ще бъде затворено за месец.
На изнесено заседание съветниците от комисията по Младежки дейности и спорт разискваха постъпил сигнал, че Ученическият стадион ще бъде затворен за месец заради отпуск на служител.
“Няма как да стане. Трябва да се поддържа, трябва да се полива. Винаги е имало служител и никога не се е затварял. Явно някакво недоразумение се е получило, което ми прилича малко на друга акция”, каза директорът на Общинското предприятие “Общински жилища и имоти” Пламен Инджев.
Той посочи, че от клубовете не са разговаряли с него, преди да се стигне до това недоразумение.
“Те да не слугуват на слухове, ами да боравят с информация, т.е. като достигне до тях някаква информация, те да си я сверят с принципала”, заяви общинският съветник Добри Стоянов.
“Ние като треньори сме длъжни да им осигурим необходими терени, но в случая явно има подвеждане и някаква дезинформация”, посочи треньорът на ФК “Волов” Стоян Чешмеджиев.На заседанието беше повдигнат и въпросът за състоянието на терена и на съблекалните. Според вносителите на докладната, състоянието на стадиона не отговаря никакви изисквания за спортен терен, а помещенията са в крайно тежко състояние. От ОЖИ контрираха, че правят каквото могат и нямат финансова възможност за цялостен ремонт.“Предлагам да положим всички усилия при приемане на следващите финансови документи в Общинския съвет, да се реагира и да бъде предоставена възможност на предприятието да направи нужните ремонти”, посочи заместник-кметът по образование и култура Найден Косев.
Едно от предложенията в докладната е тренировъчното игрище и тренировъчната зала да се предоставят безвъзмездно на детски спортни клубове.
“Да бъде ползвано безплатно, безвъзмездно. Защото това е идеята на една Община. Идеята на една Община не следва да бъде икономически показател събрани средства”, заяви общинският съветник Добромир Драев.
Комисията подкрепи предложението, като освен това възложи на администрацията да количествено-стойностна сметка за ремонт на ученическия стадион „Цоньо Василев“ в рамките на 30 работни дни.

35 точки в дневния ред на сесията

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *