СУ „Панайот Волов“ празнува - Телевизия Шумен
СУ „Панайот Волов“ празнува

Ученици и преподаватели от Средно училище „Панайот Волов“ отбелязаха 148 години от избухването на Априлското въстание. Дата, избрана и за патронен празник на училището. С шествие и концерт възпитаниците на най-старото светско училище в Шумен почетоха паметта на своя патрон.
Средно училище „Панайот Волов“ е създадено през далечната 1848 година и е наследник на първото класно училище. То носи името на един от главните апостоли на Априлското въстание и се гордее, че в него са учили и работили много български възрожденци.
„Като Сава Филаретов, Васил Друмев, Сава Доброплодни и естествено, нашият патрон Панайот Волов, който е бил главен учител в нашето училище, макар и за кратко. Защото след това революционните дела са го призовали и той, както знаем, е станал апостол на IV революционен окръг. Сега ние предлагаме нови специалности, нови възможности. Първо, ние сме иновативно училище от повече от 6 години. Освен това предлагаме много интересни специалности“, каза Росица Инджева – директор на СУ „Панайот Волов“.
През годините Средно училище „Панайот Волов“ остава средище на духовност и пример за качествено образование. А неговите възпитаници се стремят да следват заветите на своя патрон.
„Да бъдем добри, да си помагаме и да обичаме родината“, каза Ивайло Христов – IX клас.
„Да не се отказваме от мечтите ни и да ги следваме, защото той е следвал неговите – за освобождението на България“, подчерта Габриела Тодорова – VII клас.
Шествието „В памет на Волов“ премина по централната алея на града. Възпитаниците на училището поднесоха венци и цветя пред паметниците на Панайот Волов. Празникът продължи в двора на училището на открита „Сцена на таланта“ със занимания по интереси и концерт.
Край сцената беше подреден и базар с кулинарните шедьоври на възпитаниците на училището.

СУ „Панайот Волов“ – част от изследването „PISA“

Ученици от СУ „Панайот Волов“ в ролята на общински съветници

Месец на програмирането в СУ “Панайот Волов”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *