Увеличават се заразените с Covid-19 в болницата - Телевизия Шумен
139 с ковид в шуменската болница, петима са починалите

100 заразени с Covid-19 са приети за изминалата седмица в шуменската болница за активно лечение. Изписани са 79, а 18 са починали. Само 7 от новоприети са били имунизирани срещу коронавирус с 2 дози ваксина, но никой не се е нуждаел от интензивни грижи, уточняват от здравното заведение. Едва 49 230 души са ваксинираните в Шуменска област, от които само 24 289 със завършен ваксинационен курс. Днес ваксина си постави и общинският съветник Евгения Михова.
„Защото е важно да мислим за нашето здраве, за здравето на близките си, за здравето на тези, с които работим, за здравето на тези, с които общуваме, с които се срещаме без да искаме. Въпреки, че съм боледувала, минаха шест месеца и мисля, че това е правилното, че това е разумното, мисля, че това е отговорността, която всеки носи. Боледувах два пъти, след първия път нямах никакви антитела, след 4 месеца втори път боледувах. Тогава направих антитела, но не искам да си мисля за трети път под никаква форма, защото аз си бях болна и защото знам какво ми предстои. За тези, които са минали леко и смятат, че няма втори път – има втори път и не пожелавам на никой той да бъде тежък“, каза Евгания Михова, директор на ДГ “Братя Грим”.
От днес до петък включително свободна ваксинация може да бъде направена на четири места в Шумен – в кабинетите на РЗИ, на Медицинския център „Свети Иван Рилски“, на Диагностично-консултативния център 1 и на Специализираната белодробна болница „Мадара“. Във Велики Преслав „зелен коридор“ има в сградата на общинската болница.

Зелени коридори“ за ваксини

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *