Над 120 педагози в Шумен обменят опит - Телевизия Шумен
Над 120 педагози в Шумен обменят опит

Над 120 учители от цялата страна ще се съберат в Шумен за национална конференция, посветена за първи път у нас на пътната безопасност в предучилищния сектор. Домакин ще бъде 32-ра детска градина „Дружба“, която тази година отбелязва 40 години от своето създаване.
През всичките 35 години от общо 40 от своето съществуване в ДГ „Дружба“ обучението на децата в безопасно движение по пътищата е силно застъпено, още повече, че забавачката първа в областта въвежда занятия с деца на тази тема и ги провежда заедно с пътните полицаи в Шумен.
„Съвместните ни дейности довеждат до това децата да бъдат със знания и опит на пътя и ние сме убедени, че това трябва да започне от детската градина, да не спира през началното и средното образование. Най-важна роля играят родителите“, каза Анна Георгиева ДГ „Дружба“ – Шумен.
В детската градина има създадена богата база – площадки, интерактивни кътове и много други пространства, в която децата изучават правилата за движение по пътищата в среда близка до реалната.
„Пътната безопасност, за мен, особено с малките деца, е много важен елемент защото динамиката в последните години показва, че изключително много се увеличава автомобилният трафик, пътното движение е много натоварено и е много рисково. Децата трябва да бъдат подготвени наистина от малки. Наистина трябва да бъдат подготвени и трябва да говорим за пътна култура“, подчерта Веселин Георгиев, началник „Пътна полиция“ – Шумен.
32-та ДГ в Шумен е носител на множество местни и национални награди в областта на пътната безопасност и за това ще сподели своя опит със колегите си от цялата страна на 6 и 7 юни.
„Това е втората по мащаб национална научно-практическа конференция, която тази година детските градини организират, тъй като 2024 година е годината, в която честваме 135 години предучилищно образование в Шумен“, каза Деница Савчева, Община Шумен.
В рамките на научната конференция е и конкурс за рисунка по темата, в който участие са заявили до момента повече от 600 деца от цялата страна.

Оперета на детска градина „Светулка“

Шумен е домакин на конференция „Детската градина и уменията на 21 век“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *