Забрана за автомобили по ул. „Цар Освободител“ - Телевизия Шумен
Забрана за автомобили по ул. „Цар Освободител“

Гарабед Гарабедян има ателие по улица “Цар Освободител” вече 35 години. Казва, че забраната за паркиране е недомислица по отношение на работещите в търговските обекти.
„Къде да паркираме? Вижте колко коли има тука. Според вас къде може да се спрат тези коли? Всеки ден, ако плащаме, накъде ще излезе? Аз съм с 300 лева пенсия, на 80 години съм и още се налага да работя“, каза Гарабед Гарабедян.
Други пък смятат, че забраната за автомобили би било добро решение и може да върне някогашния облик на улицата като предпочитано за разходки място.
Преди години тази част от улицата беше пешеходна и идеята е отново да стане такава, за да е удобна и привлекателна за разходки. От комисията по безопасност на движението смятат, че в района има достатъчно паркинги, а за зареждане на магазините ще има регламентирани часове.

 

„Зареждането на търговските обекти ще става в регламентирани интервали от деня, където на търговците няма да им бъде наложено някакво ограничение, за да може съответно търговските обекти да бъдат зареждани. Така както е например на улица “Христо Ботев” – има часови интервал, през който съответно търговците могат да зареждат обектите си“, каза Владимир Събев – ст. експерт “Транспорт и логистика”.
Процедурата за ограничаване на движението на автомобили в участъка от площад „Оборище“ до кръстовището с пл. „Възраждане“ вече е в ход. Срокът за предложения и становища е 30 дни или до 25 юли.

Туристическа обиколка по улица „Любен Каравелов“

Временно затварят за движение участък от ул. “Цар Освободител”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

One thought on “Забрана за автомобили по ул. „Цар Освободител“”
  1. Тоя В.С. е абсолютен тъпак!!! Дай на едно л…..о власт и му гледай сеира! Шумен е градът на затворените улици, за да стигнеш от ДНА до ул. „Хр.Ботев“-„Казанджийската“ трябва да изминеш 2.5-3 км.! Като разтоянието м/у тях е не повече от 150м. ТоА тъпънар първо да направи проверка колко магазини са празни?!? Вместо да мисли как да развива града някво момченце се чувствало заплашено! Баси поръчковото репортажче! Ам ко прай туй малко дете по улиците без родители да го контролират??? ПО МАЛКО ОГРАНИЧЕНИЯ, РЕСТРИКЦИИ,ПРЕДПИСАНИЯ ОТВАРЯЙТЕ УЛИЦИ ПОМАГАЙТЕ НА БИЗНЕСА …… ОБЩИНАРИТИИИ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *